To już będzie piąte spotkanie pod hasłem „Kanapka” w Młynie Hilberta. Wstęp jak zwykle wolny!
Młyn Hilberta, Serowarnia Lutomierz oraz Terapia Holistyczna Justyna Gwóźdź zapraszają na czwartek, 25 września, na godz. 17.00.
- Będziemy rozmawiać o zdrowiu, o rzemiośle i produkcji spożywczej, a także o historii i turystyce. Zapraszamy do sali Młynarka na parterze muzeum – zachęca Karolina Osińska-Marcińczyk z Młyna Hilberta, która przybliży przeszłość tego obiektu.
- Będzie zdrowo, będzie ciekawie, będzie smacznie, jak co miesiąc! – mówi Malwina Pasternak z Serów Lutomierskich z Gór Sowich, która opowie o turystyce kulinarnej na Dolnym Śląsku. Tym razem w roli prelegentki zaprezentuje się także Justyna Gwóźdź: dietetyczka, naturaterapeutka prowadząca gabinet terapii holistycznej, w którym metodami naturalnymi oddziałuje na ciało i umysł. Jej prezentacja nosi tytuł: „Konopie jako podstawa zbilansowanej diety”.
Kolejna „Kanapka” w następny ostatni czwartek miesiąca.
